در نخستین گردهمایی معماران و مهندسان صنعت ساختمان استان قم مطرح شد
دکتر محمد سعید محمدی: باشگاه مدیران و متخصصان صنعت ساختمان راه اندازی شد/دکتر علی غفار هاشمی: دنیا در حال ورود به نسل ششم صنعتیسازی، هوشمندسازی و بهرهبرداری از ساختمان سبز است .
نخستین گردهمایی معماران و مهندسان صنعت ساختمان استان قم به مناسبت بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار برگزار شد. به گزارش کیوسک خبر، نخستین گردهمایی معماران و مهندسان صنعت ساختمان استان قم به مناسبت بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار به همت استودیو معماری نگار در هتل پارسیا برگزار شد.
در این مراسم که با ضیافت افطار همراه بود، جمعی از معماران، مهندسان و فعالان صنعت ساختمان در قم حضور داشتند. مرتضی نجفی قدسی فعال فرهنگی و رسانهای در ابتدای این مراسم با بیان اینکه این جلسه با محوریت نام بزرگترین معمار ایران اسلامی مرحوم شیخ بهایی تشکیل شده است، گفت: نام شیخ بهایی از مرزهای ایران فراتر رفته و سالهاست مورد توجه مجامع جهانی از جمله یونسکو قرار دارد. در ادامه این نشست، دکتر محمد سعید محمدی مدیرعامل استودیو معماری نگار به تشریح شکلگیری این استودیو پرداخت و گفت: استودیو معماری نگار در سال ۱۳۹۱ با تلاش گروهی از فارغ التحصیلان رشته معماری دانشگاههای معتبر با تمرکز بر طراحی و اجرای ساختمانهای مسکونی، کار خود را آغاز کرد و در ادامه، بازسازی و نوسازی ساختمانهای مسکونی و تجاری به شرح خدمات مجموعه اضافه شد
.وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۸ این گروه با نام استودیو معماری نگار فعالیت خود را به عنوان یک مجموعه خلاق ادامه داده و تاکنون بیش از ۲۰۰ پروژه مختلف را به اتمام رسانده است. مدیرعامل استودیو معماری نگار افزود: درحال حاضر تیم تخصصی استودیو نگار شامل ۷۵ نفر از افراد متعهد و متخصص بوده که بهصورت مستقیم و غیر مستقیم در حال خدمترسانی به مشتریان هستند.محمدی در ادامه از راهاندازی باشگاه مدیران و متخصصان صنعت ساختمان در استان قم خبر داد و گفت: در این باشگاه، کارگاههای متعدد اجرایی و آموزش مدیریتی برای فعالان و اعضای باشگاه برگزار خواهد شد. وی افزود: این باشگاه با هدف توسعه شبکههای حرفهای و کمک به رشد و توسعه زیست بوم اقتصادی صنعت ساختمان و صنایع وابسته با رویکرد توجه به دانش روز دنیا و انتقال تجربه مؤثر شکل گرفته است. مدیرعامل استودیو معماری نگار تصریح کرد: برگزاری جلسات ماهانه با هدف آشنایی با راهکارهای نوین مدیریتی، امکان همفکری و استفاده از تجربیات و دانش اعضا، قرار گرفتن در بین متخصصین و کارشناسان حرفه ای و بین المللی، امکان معرفی خدمات، محصولات و توانمندی های شغلی و ایجاد ایجاد فرصت توسعه فعالیت های اقتصادی از جمله مزایای حضور در باشگاه مدیران و متخصصان صنعت ساختمان استان قم است.محمدی خاطرنشان کرد: متخصصین، کارشناسان صنعت ساختمان و صنایع وابسته شامل شرکتهای ساختوساز، انبوهسازان، پیمانکاران ساختمانی، طراحان و معماران، کارآفرینان و ایده پردازان صنعت مسکن میتوانند در این باشگاه عضو شوند و از مزایا و خدمات آن بهرهمند شوند.
سخنران پایانی این مراسم، دکتر علی غفار هاشمی مشاور ارشد در حوزه مدیریت کسب و کار در صنعت ساختمان در سخنانی، اظهار کرد: صنعت ساختمان فرصتی برای تولید ثروت و رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی و اشتغالزایی است.وی به اهمیت صنعت ساختمان از نگاه آمار اقتصادی اشاره کرد و گفت: صنعت ساختمان سهم ۸ درصدی در تولید ناخالص داخلی، سهم ۱۰ تا ۱۶ درصدی در اشتغالزایی، سهم ۸۰ درصدی در ثروت خانوار و سهم ۶۰ درصدی در هزینههای خانوار را داراست.این کارشناس حوزه مدیریت افزود: برآورد تولید ناخالص داخلی استان قم در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۸ هزار میلیارد تومان است که نیازمند ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است. دکتر علی غفارهاشمی بر لزوم تلاش فعالان صنعت ساختمان برای ورود تکنولوژیهای روز دنیا به کشور تأکید کرد و گفت: دنیا در حال ورود به نسل ششم صنعتیسازی، هوشمندسازی و بهرهبرداری از ساختمان سبز است در حالی که ما هنوز در نسل سوم ساختوساز باقی ماندهایم. وی تأکید کرد: امروز با کشورهای همسایه نمیتوانیم رقابت کنیم چرا که ما در تکنولوژی صنعت ساختمان عقب هستیم و همین موضوع باعث می شود بهای تمام شده محصولات و خدمات بالاتر برود. این مدرس بازاریابی و کارشناس صنعت ساختمان افزود: اگر شاهد شکلگیری ارتباطات بینالمللی باشیم و شرکتهای بین المللی وارد ایران شوند، بسیاری از شرکتهای ایرانی جایی برای کار کردن نخواهند داشت. دکتر غفار هاشمی در ادامه با تأکید بر اینکه تا سال ۱۴۰۵ باید ۶ میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود، گفت: متناسب با نیاز جامعه لازم است تا سالانه ۱٫۵ میلیون مسکن ساخته شود. وی افزود: برآورد سهم قم در سال از سهم کل ۱٫۵ میلیون واحد به صورت تقریبی ۲۰ هزار واحد در سال است. ایشان همچنین به ظرفیت بافت فرسوده برای فعالان صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: ۲۱ درصد از واحدهای مسکونی موجود به عنوان بافت فرسوده محسوب میشود و این یک فرصت اقتصادی برای فعالان صنعت مسکن است. وی افزود: بر اساس حقوق پایه کارگران، زمان انتظار خرید مسکن از ۳۶ سال در ۱۳۹۶ به حدود ۸۰ سال در ۱۴۰۰ رسیده است. دکترغفار هاشمی در پایان به چالشهای کلیدی پیشروی صنعت ساختمان در سال جاری اشاره کرد و گفت: افزایش هزینه حفظ و توسعه منابع انسانی، افزایش هزینه جذب و نگهداشت مشتری، کاهش جریان نقدینگی در سازمان، افزایش قیمت نهاده های ساختمانی و مواد اولیه و خدمات مورد نیاز از جمله چالشهای این حوزه به شمار میرود.